Regulile aplicate de un browser

Orice Browser adauga o anumita stilizare de baza elementelor. Aceasta nu este standard si poate sa difere de la un browser la altul.

De exemplu, avem pagina de mai jos pe care am folosit-o in lectia trecuta, si vedem ca nu folosim nici o regula de stilizare. Nu folosim nici un fisier extern si nici un tag <style>. Elementul <head> e gol.

Dar chiar si asa, cand ne uitam la ceea ce rezulta, vedem ca textul din <h1> este ingrosat si un pic mai mare, vedem ca fiecare paragraf are o margine in partea de jos, si vedem ca textul din <strong> este si el ingrosat.

Asadar browser-ul adauga o stilizare simpla din oficiu, iar noi cand scriem reguli css in unele cazuri suprascriem regulile lui si alteori aplicam unele noi.

In acest caz este indicat sa precizam noi ce marime ar trebuie sa aiba textul sau cat ar trebui sa fie marginea de jos pentru paragrafe.

Problema cea mai mare este ca aceste reguli implicite difera de la un browser la altul.

In Chrome, un element <h1> va avea marimea de 32px, dar in Firefox va fi 30px.

Daca noi setam o marime a textului pentru <h1>, nu va mai conta regula browser-ului pentru ca noi vom preciza una in mod expres.

Este bine sa nu uitam de aceste reguli, pentru ca ne putem gasi in situatia in care un element are o regula css pe care noi nu am folosit-o si de care nu stim de unde vine.

Cerinta Apasa pe Trimite pentru a continua.